Вода – є найм’якшою і найслабшою речовиною у світі, але у боротьбі з твердим та міцним вона непереможна.

Скільки потрібно пити воду

Перед заняттям спортом випийте склянку води. Під час тренування що п’ятнадцять-двадцять хвилин необхідно освіжитися, тобто пити воду, але не більше ніж два-три ковтки за раз. Потрібно розрахувати приблизний об’єм рідини, який вам необхідний на тренуванні. Не забувайте, якщо спрага наздогнала вас під час заняття, це є доказом вашої неуваги до потреб свого організму.

Багато спортсменів ігнорують ці поради та випивають велику кількість води залпом. Слід пам’ятати, що людина не може поглинати воду, як губка. Організму потрібно близько години для засвоєння літра рідини. Внаслідок чого, випита залпом пляшка води буде в тягар вашому шлунку, і крім сонливості і млявості, ви нічого не відчуватимете.

Необхідна кількість води під час занять спортом складається з кількох параметрів:

  • кількість фізичного навантаження
  • вага
  • температура довкілля.

Дорослій людині за тренування необхідно один-два літри води.

Під час тривалого тренування можна використовувати спортивні напої. Гідним аналогом є свіжий сік. Сік можна розбавляти очищеною питною водою чи мінералкою без газу. Суворо заборонено пити спиртні напої під час тренувань. При найменшому навантаженні наслідок може бути плачевним – серце може “не вижити”.

Про газовані напої на тренуваннях варто забути.

Вуглекисла кислота, яка входить до складу таких напоїв, призводить до появи подразнення шлунка, а оскільки до прийому їжі ще далеко, то найбезпечніше, що на вас чекає, – це гастрит, а безпечніше буде виразка шлунка.

На тренуваннях необхідно і про чай забути.

У ньому міститься кофеїн, який негативно впливає на серцево-судинну систему. Є така думка, що, зокрема, чай під час занять спортом сприяє появі целюліту.

Вода під час тренування, скільки випити води, спортивні напої

Залишити відповідь